2 daagse camperreis naar de Vulkaaneifel (mei 2023)

Welkom bij de blog van onze 2 daagse reis naar de Vulkaaneifel in Stadtkyll. Met deze blog en daarbij behorende vlog (nummer 94) willen we je graag inspireren om op pad te gaan en al het moois dat de Vulkaaneifel biedt te gaan ontdekken. Veel lees en kijkplezier!

Dag 

Vertrekdag, van Maastricht naar Stadtkyll
Samen met familie brengen wij een nachtje door in de Vulkaaneifel. Vanaf Maastricht slechts 1,5 uur rijden. We overnachten op Landal Camping Wirfttal in de Eifel. Een ruim opgezette camping met alle voorzieningen die je nodig hebt. Voor de visliefhebbers, er ligt een grote vijver waar je gratis op mag vissen. Mooi aangelegd met steigers. We bezoeken de het stadje Kronenburg met zijn Kronenburger See, maken een mooie wandeling en spotten nog een camperplaats.

Dag 

We zijn op korte afstand bij de plaats Daun. Hier liggen de 3 vulkaanmeren. De meren waar deze omgeving toch wel om bekend staat. Het Schalkenmehrener, Gemünder en Weinfelder meer. Ze worden ook wel de Dauner maare genoemd. We maken een mooie wandeling, bergje op en af. wat resulteert in prachtige uitzichten. We komen erachter dat je hier in de Vulkaan Eifel een route is van 280 kilometer die ook geschikt is om met de camper te rijden. Alle highlights zul je aan voorbij komen. Wij hebben de route opgeslagen en zijn al plannen aan het maken om deze te gaan rijden en ontdekken. Binnenkort hier meer over.

Heb je vragen naar aanleiding van onze reis? Twijfel niet en neem contact met ons op