17 daagse camperreis door Spanje (jan/febr2021)

Welkom bij de blog van onze 17 daagse reis door Spanje. Met deze blog en daarbij behorende vlogs (nummer 15 t/m 30) willen we je graag inspireren om op pad te gaan en al het moois te gaan ontdekken. Veel lees en kijkplezier!

Dag 1
Van Maastricht naar Givry (Frankrijk)
Onze eerste ‘verdere’ reis met onze camping. Spannend maar ook super leuk dit eindelijk te kunnen doen. Goed voorbereid gaan we op pad, tolkastje op het raam want we hebben besloten zo voor de eerste keer snelwegen te rijden. Als we de Ardennen binnen rijden komen we in heftige sneeuwbuien terecht. Hebben we dit ook al eens meegemaakt. We rijden rustig door, passeren de grens met Frankrijk en het zonnetje begint de schijnen en de temperatuur loopt omhoog. Bij de eerste grote rustplaats stoppen we om te lunchen maar ook zeker om de ramen schoon te maken. Dat moest wel met al die sneeuw. Inmiddels heeft Joy een plekje opgezocht voor de nacht in Givry. Een leuk knus dorpje in Saône et Loire, beroemd om zijn wijngaarden. Bakkertje op de hoek. We overnachten op Aire Municipale Givry. We zijn op tijd want later deze avond loopt het helemaal vol. Er zijn hier verder geen voorzieningen wel een prima loosplaats om te verzorgen.

Dag 2/5
Van Givry naar Vilassar de Mar (Spanje)
We zijn weer vroeg onderweg, een drukke dag op de snelweg, slecht weer, bracht ons tot in Vilassar de Mar. Een aantal tunnels op de snelweg bracht wat speelsheid van de route. We rijden even later Spanje binnen, dat ging snel! Bij aankomst in het dorpje bleek dat we het verkeerde adres ingevoerd in google maps wat ons bracht naar een te smal straatje. Dat was spannend maar gelukt. Juiste adres bracht ons naar de camperplaats Area Camper Barcelona Beach. Een prima camperplaats die we gekozen hebben om Barcelona te bezoeken. Middels het nabij gelegen treinstation ben je in 30 minuutjes op de Ramblas. Ideaal. We doen het lekker rustig aan, genieten van de stad en deze omgeving op de fiets. P.s. Helmpjes op de fiets zijn verplicht buiten de bebouwde kom. Niet vergeten dus.

Dag 5/6
Van Vilassar de Mar naar Benicarlo/Peniscola
Vanwege het lekkere weer rijden we langs de kust zuidelijker. Wat een genot in januari zo lekker te kunnen genieten van de zon en dat in al 22 graden. Ongelofelijk.  We overnachten op Camperplaats Stop & Go La Volta. Een mooie camping/camperplaats met ruime plekken. Het is er druk met mensen die hier overwinteren. We kwamen erachter dat na 20.00 uur er geen warm water meer was, dat was dus een koude douche wat de pret niet mocht drukken. De plaatsen Benicarlo en Peniscola zijn leuk om doorheen te gaan. Op dit moment wel erg stil en rustig. Vanwege Corona is veelal gesloten. Diverse winkels overigens op fietsafstand te bereiken en heerlijk aan het strand.

Dag 6/8
Banicarlo/Peniscola naar Albalat dels Sorells
Vandaag zetten we koers nabij Valencia, we hebben een mooie camperplaats gezien met goede reviews. Wederom via de kustweg rijden we zuidelijker. Prachtige natuur onderweg en we kijken onze ogen uit. We overnachten op Nomadic Area Valencia Campingcar. Een fijne camperplaats met alle voorzieningen die je nodig hebt. Het plaatje heeft mooie huizen en je kunt er diverse fietsroutes maken. Wij fietste hier de architectuur route, een aanrader. We nemen ook nog een stukje kust mee, mooi hoor. We bezoeken ook Valencia. Vanaf deze camperplaats loop je in 10 minuutjes naar het lokale treinstation. 25 minuten later en je staat in het centrum. Valencia, een mooie compacte stad met veel groen. Mooie nieuwe en oude architectuur gaan hier goed samen. Mooie pleinen en uiteraard mag een bezoekje aan het Museu de les Ciéncies en omgeving niet ontbreken. Je kunt ook vanaf de camperplaats met de fiets Valencia bereiken, Valencia is een prima stad om te fietsen.

Dag 8/11
Van Albalat dels Sorells naar Xeraco
Iets zuidelijker is het nog wat beter weer, we reizen onze neus achterna. Wederom via de kustwegen rijden we zuidelijker en houden we Gandia aan. We hebben gelezen dat dit een leuk stadje is. We zien onderweg en vlakbij Gandia een bordje met een camper erop, we slaan linksaf, over de rotonde met het bootje en we komen aan. We overnachten op Camperplaats Xeraco Campers. Een pareltje van een plek vinden wij. Niet heel ruim opgezet, het zijn niet al te grote plekjes, echter met onze Sunlight van 6 meter perfect. Een leuk zwembad, goed sanitair en op 50 meter van het strand vinden wij dit echt een aanrader. Het stadje is wat slaperig maar dit zal andere jaren zeker anders zijn. We brengen ook een bezoek aan Gandia, een leuke stad met winketjes, veel restaurantjes en bars en niet te vergeten een mooi museum/paleis, Het Palau Ducal dels Borja de Gandia.

Dag 11/13
Van Xeraco naar Calpe
Vandaag rijden we door naar Calpe via kruip en sluip door wegen. Helaas is stoppen langs de weg niet mogelijk, de gekozen wegen zijn gewoonweg te smal. We komen wel langs de mooiste plekjes, we genieten. De rots van Calpe zien we in de verte liggen. We overnachten op Camperplaats Mediterraneo Camping & Camper Area. Het is er heel druk, allemaal overwinteraars en er is nog een plekje vrij. We boffen zo op de bonnefooi. Echt thuis voelen we ons er in eerste instantie niet want iedereen kent iedereen, echter wordt dit gevoel te niet gedaan en raken we al snel aan de praat, super leuk en gezellig. We ontvangen leuke tips om te ondernemen, die we uiteraard graag aannemen. Calpe doet meteen levendig aan als we op de fiets erheen gaan. Grote hotels, al gasten op het strand en de terrasjes zitten vol. Leuk zeg! De tip om de skybar van het Utopia hotel te bezoeken hebben we opgevolgd. Prachtig uitzicht op de rots en een magnifieke zonsondergang. Ben je er in de buurt, zeker een bezoekje waard.

Dag 13/14
Van Calpe naar Blanes
De tijd is gekomen dat we weer richting het noorden zullen moeten gaan. Dit is een reisdag. Gedeeltelijk via de kustwegen en snelwegen komen we uit in Blanes. We overnachten op Camperplaats Blanes, dit is midden op een groot plein bij een winkelcentrum. Om enkel te overnachten op doorreis een prima plaats er zijn hier verder geen voorzieningen.

Dag 14/15
Van Blanes naar Sête (Frankrijk)
Vandaag verlaten we Spanje en rijden we Frankrijk binnen via Cap D’agde. Bij de eerste 3 camperplaatsen hebben we pech. We willen water nemen echter zijn er twee afgesloten en hebben we bij de andere een speciale code nodig die we nadat we gebeld hebben met de plaatselijke gemeente beheerder niet kunnen achterhalen. We rijden door. We komen bij Sête uit, hier staat ook een bordje parkeren voor Campers, we stappen uit en gaan een kijkje nemen. Hier mogen wij parkeren (Campers tot 6 meter) en is er stromend water, yes! We betalen, de slagboom opent en we tappen vers water. We overnachten op Air de Camping Cars des 3 Digues. We fietsen naar het plekje Sête zelf, een vrij nieuwe plaats, nieuwe huizen, leuke haven en vele winkels. Dat hadden we niet verwacht. We doen boodschappen en fietsen terug. We staan in de duinen aan het strand, wat een mooie plek. We maken een wandeling over het strand en de volgende ochtend staan we extra vroeg op om de zon te zien opkomen uit de zee. Een magisch geluksmomentje!

Dag 15/16
Van Sête naar Chapelle de Guinchay
Via de bekende snelweg Route du Soleil komen we aan in midden Frankrijk boven Lyon. We overnachten op een gemeentelijke camperplaats Aire Municipale la Chapelle Guinchay. We maken een wandeling door het dorpje. Er staan opvallend veel mooie oude auto’s in het dorp en er zijn dorpsfeesten. Dat maakt het direct een bruisend dorpje. Er zijn ook diverse wijnhuizen, daar staat deze streek toch ook wel om bekend. De camperplaats ligt bij de toeristische dienst, hier kun je ook een token kopen voor vers water (dat is nu afgesloten vanwege vorst) en je kunt hier ook gebruik maken van de toiletten. Bij aankomst stonden we alleen, in de avond stond het er helemaal vol. Vanaf deze plaats ben je ook in korte tijd op de snelweg.

Dag 16/17
Van Chapelle de Guinchay naar Pont á Mousson
Van deze plaats hebben we al veel gelezen op blogs en filmpjes dat het een aanrader is. Dat vinden we interessant dus gaan we een kijkje nemen. We overnachten op Camperplaats Port de Plaisance. Een mooie camperplaats met alle voorzieningen. Direct aan het water gelegen aan de moezel. Te voet ben je zo in het dorp. Mooie huizen, vele kerken en monumenten tekenen het pittoreske dorp. Je vindt er veel terug over de oorlogen. Direct bij de camperplaats ligt een bakker die vanaf 06:00 uur geopend is. Het water is afgesloten vanwege de winter. De loosplaats is mooi ruim en sanitair vind je bij de havenmeester in het gebouw. Prima geregeld. Hier gaan we nog eens terugkomen.

Dag 17
Van Pont á Mousson naar Maastricht
Het zit erop, de navigatie wordt ingesteld op thuis. We verlaten Frankrijk en rijden België binnen, altijd mooi zo door de Ardennen te rijden. De mooie hoge bruggen op de route die een spectaculair uitzicht geven op de dalen die eronder liggen blijft iets bijzonders. Voor we het weten letten we niet op, missen een afslag en rijden we door hartje Luik. Poeh dat is druk en vanwege de flinke regen is het goed opletten. Gelukkig rijden we hier regelmatig en is ons de weg bekend. Gelukkig maar, daar is de afslag Maastricht al en zijn we weer veilig thuis van een heerlijk winterreis naar Spanje. Onze bruine snoetjes doen andere versteld staan, hoe kan dat?