22 daagse camperreis door Nederland (juni 2021)

Welkom bij de blog van onze 22 daagse reis door Nederland. Met deze blog willen we je graag inspireren om op pad te gaan en al het moois te gaan ontdekken. Veel lees en kijkplezier!

Dag 1/3
Van Maastricht naar Kessel
Onze eerste 22-daagse reis met onze camper. Om alles goed te kunnen uittesten blijven we in Nederland. Na een valse start, het motormanagement lampje brandt gaan we naar onze vaste lokale garage. het euvel wordt gelijk verholpen en we kunnen op pad. We gaan naar Camperplaats Kessel in Kessel in Midden-Limburg. Er zijn als we aankomen nog een paar plekjes vrij en we mogen er eentje uitkiezen. De Camperplaats heeft alle faciliteiten die je nodig hebt en het is een mooie omgeving met vele fietsroutes. Kessel is een leuk pittoreske stad, met een kasteel aan de maas en een heerlijke ijssalon!

Dag 3/6
Van Kessel naar Lage Zwaluwe
We komen aan op Camperplaats, Jachthaven Crezée. Een ruime camperplaats bij de jachthaven met net sanitair. In de jachthaven is volop vertier waar je op uitkijkt vanaf de camperplaats. Achter een afgesloten hek, wat extra veilig voelt. De camperplaats ligt midden in het groen nabij de Biesbosch. Vanaf de plaats kun je mooie fietstochten maken, de oversteek maken met pontjes maar ook richting Drimmelen fietsen waar je bijvoorbeeld een leuk boottocht kunt maken zoals wij gedaan hebben, Net dat beetje extra informatie en vaart door de Biesbosch maakte het gebied nog interessanter.

Dag 6/7
Lage Zwaluwe naar Brielle
We rijden richting Brielle, het vestingstadje. We overnachten op camping de Meeuw. Een grote camping met veel vaste plaatsen. Puur toeval staan we langs een ander echtpaar uit Venray, bekende van de ouders van Joy. We kletsen wat en gaan op ontdekking in Brielle. Een leuk stadje omringt met water dat een mooie geschiedenis kent. De camping ligt direct aan het water, heeft een gezellig restaurant en ligt direct aan de rand van het centrum.

Dag 7/9
Van Brielle naar Egmond aan den Hoef
We hebben zin in Zeelucht, de camperplaatsen vlak bij de kust zijn vol dast brengt ons meer richting ‘binnenland’ waar we overnachten op Camping de Markies. Op de camping zijn veelal vaste gasten met vaste jaarplaatsen. Veel Duitstalige gasten, het is er gezelligdruk. We krijgen een plaats aangewezen en we installeren ons. Basic sanitair is aanwezig en verder is het een simpele camping. We maken mooie fietstochten door de bloembollenvelden, bezoeken het strand en maken een uitje naar Alkmaar op de fiets. Wat een hippe stad, dat hadden we niet verwacht. Let op. Wij hadden last van een aantal flinke buien en deze camping stond al snel onder water. De stroompunten zijn aangelegd in greppels waardoor bij een bui dit al snel onder water kwam staan en de stroom overal uitviel, het sanitair is dan niet te gebruiken gezien hier het water omhoog kwam. Jammer want het kent een leuke sfeer de camping.

Dag 9/10
Egmond aan den Hoef naar Wieringerwerf
Na een vermoeiende ochtend, we waren helemaal weggezakt in het gras op de vorige camping besluiten we een dag rust te nemen. We overnachten op Camperplaats Wieringerwerf (deze CP bestaat helaas niet meer) Een camperplaats achter het bedrijf van de boer die broccoli verbouwd. Ruime plekken waar we de mogelijkheid krijgen om de camper te wassen. Ruime verharde plaatsen en met sanitair. Er worden ook twee trekkershutjes verhuurd. Vanaf de camperplaatsen heb je weids uitzicht over de broccoli velden. Bij de haven gooien we het hengeltje uit om wat te ontspannen. Met een mooi zicht op het IJsselmeer. De volgende ochtend werden we verrast met een reuze broccoli stronk. die heeft gesmaakt.

Dag 10/11
Wieringerwerf naar Sneek
Vandaag rijden we de afsluitdijk over. Leuk, dat is voor ons de allereerste keer. Er wordt gewerkt dus stoppen langs de kant op de inhammen en parkings is niet mogelijk, jammer. We komen vervolgens aan in Sneek. We overnachten op Camperplaats Marinaveste Campevaer Sneek. In de jachthaven zijn een aantal camperplaatsen, niet heel ruim maar voldoende op Sneek te bezoeken. We wandelen door deze leuke, bruisende stad, genieten van de waterpoort en lunchen aan het water op een drijvend terrasje. Leuk! In de haven mag gevist worden, we gooien het hengeltje uit en vangen de ene naar de andere vis. Ze bijten goed in Friesland!

Dag 11/13
Van Sneek naar Dokkum
Vanuit Sneek rijden we een kort stukje door naar Dokkum, we bezoeken een redelijk nieuwe camperplaats bij de boer. We overnachten op Camperplaats aan de Ee. Mooie verharde plaatsen, ruim opgezet en sanitair zo mooi dat we het thuis nog niet hebben. Ook is er een klein winkeltjes met allerlei bio producten die lokaal gemaakt worden. Gelegen aan rivier de Ee gooien we vanaf de net nieuw geopende steiger door de boer het engeltje uit en vangen wederom de ene naar de andere vis, we hebben veel bekijks als 2 vrouwen de visjes binnen halen, leuk! Dus dames, gooi het hengeltje maar uit, ook wij kunnen vissen! Vanaf de Camperplaats is het mooi fietsen naar Dokkum, langs de rivier en sta je zo aan de Waddenzee nabij Holwert. Een rustige omgeving die veel te beiden heeft.

Dag 13/15
Van Dokkum naar Lauwersoog
We blijven nog even in Friesland, deze provincie bevalt goed en vinden we erg leuk!
Overnachten doen we op Camperplaats Lauwersmeer plezier. Wederom verharde plaatsen met alle voorzieningen die je nodig hebt. We hadden geluk want ook hier was nog slechts een plekje vrij. Op de fiets kun je het mooie nationaalpark Lauwersmeer bezoeken, mag je overal vrij vissen en is er van alles te doen. We maken vanuit hier de overtocht naar Schiermonnikoog met de fiets, vertoeven er een hele dag en gaan mee op Zeehonden safari op een echte ribboot. Mooi dat we zeehonden gespot hebben, een geluksmomentje.

Dag 15/17
Van Lauwersoog naar Giethoorn
Omdat het m.b.t. de toeristen uit het buitenland heel rustig is (Corona) besluiten we naar Giethoorn te gaan. We overnachten op Camperplaats Haamstede. Een hele mooie camperplaats met alles erop en eraan. Gelegen aan het kanaal, ja waar je mag vissen. Het is er een komen en gaan van campers, erg leuk en de gasten op dat moment toen wij er stonden pakte zich allemaal met elkaar, gezellig. De omgeving was rustig, we maakte mooie fietstochten nabij Nationaalpark de Weerribben en bezoeken Oud Giethoorn (Noord) en Zuid Giethoorn. Het lijkt wel of we er alleen zijn, geen toerist te bekennen. Wat een onwerkelijk plaatje. We maken een boottocht met 4 personen op een boot van 50 personen. Een leuke plek nu het niet druk is.

Dag 17/18
Van Giethoorn naar ’t Harde (Elburg)
Een zo ander bekend plekje is uiteraard Elburg waar de oudste touwmakerij van Nederland gevestigd zit. Leuk om dit eens te zien hoe dit oude ambacht nog steeds met de hand gedaan wordt. Elburg zelf is een super leuke stad, mooie omwalling en lokale winkels kleuren het centrum. We
maken er een mooie wandeling en bezoeken familie die hier woont. We overnachten op Camperplaats Veluwe Noord. Prima camperplaats voor een nachtje te overnachten, gelegen nabij de bossen waar je kunt fietsen en wandelen.

Dag 18/20
’t Harde naar Losser
We nemen Twente nog even mee in ons rondje Nederland. Dat mogen we niet overslaan. We komen aan op onze overnachtingsplaats die vol is maar er gaat nog een camper vertrekken verteld de eigenaar waardoor we nog een plekje kunnen bemachtigen. Camperpark Skop’nboer Erve Benneker daar staan we. Een leuke camperplaats in een ronding opgezet, mooi sanitair, rustpunt en lounge gedeelte. We maken een mooie fietstocht aan de hand van een geocache route genaamd in het spoor van Bommen Berend. In het plaatsje Losser huren we twee e-choppers om de omgeving wat breder te verkennen en komen zelf uit op voormalig vliegveld Twente waar we enkele hangars kunnen bezichtigen. We zoeven door de natuur en kijken onze ogen uit, leuk!

Dag 20/22
Van Losser naar Balgoij
Onze reis loopt langzaam ten einde en we gaan weer zuidelijker. Nadat we een aantal camperplaatsen waren afgereden en waar we net zoals in Egmond aan den Hoef al direct slipte op het gras besloten we toch een camperplaats met verharde plekjes te zoeken en komen we uit in Balgoij. We overnachten op camperplaats Balgoij. Leuke camperplaats met bijbehorende theetuin, je kijkt er je ogen uit. Een mooie omgeving met bijvoorbeeld het stadje Grave, Wijchen, Appeltern, Beneden Leeuwen en Druten. Wij maakte hier overigens ook een tour met een e-chopper door de Betuwe. Erg leuk, hier komen we nog eens terug.

Dag 22
Van Balgoij via Venray naar Maastricht
Onze reis zit erop. We hebben veel nieuwe dingen gezien in ons mooie Nederland. Steden en dorpjes bezocht en de camper beter leren kennen. Leuke ontdekkingen gedaan en dit smaakt naar meer. Voordat we naar Maastricht rijden stoppen we in Venray om familie te begroeten en onze lieve Mopshond op te halen bij de ouders van Joy. Wat hebben we hem gemist. Volgende keer gaat hij lekker mee.