Benodigdheden voor 2 personen :
* 300 ml kokosmelk light AH
* 4 lente-uitjes
* 40 gram tomatenpuree
* 3 teentjes knoflook
* 2 el kerriekruiden
* 12 dumplings ( kip & groente AH diepvries)
* 200 - 300 ml groentebouillon
* 40 gram mango chutney
* 100 gram geraspte wortel
* 200 gram bimi
Toppings:
* 2 el sojasaus AH
* 2 tl crispy chili oil
* het groende deel van de lente-ui
* 2 tl Sesamzaadjes
Bereidingswijze:
Bak het witte deel van de lente-ui met kerrie, knoflook en tomatenpuree in een scheutje kokosmelk (2-3 min). Bak ondertussen de dumplings in een koekenpan aan 2 van de drie kanten tot deze een beetje een kleurtje krijgen. Doe daarna een eetlepel water bij de dumplings en plaats de deksel op de pan totdat het water verdampt is. Voeg de rest van de kokosmelk, bouillon, mango chutney, wortel en de bimi toe. Laat ongeveer 5 min zachtjes koken. Schep dit in een kommetje en leg hierin de gebakken dumplings. Verdeel de toppings over de kommetjes en laat deze heerlijke soep smaken!
Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 465
Kh: 43,2 gram
Vet: 24,1 gram
Eiwitten: 16,7 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)