Mexican loaded zoete aardappel

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 360 gram zoete aardappels (2 stuks)
  • 200 gram extra mager gehakt
  • 1 punt paprika
  • 50 gram snoeptomaatjes 
  • 1 avocado
  • 20 gram cottage cheese light ah 
  • 1 knoflook teentje
  • 100 gram ijsbergsla
  • 100 gram magere franse kwark
  • 80 gram ah taco saus mild
  • 40 gram witte kaas apetina less fat
  • 10 milliliter limoensap
  • 1/2 eetlepel knoflook poeder
  • 1x olijfolie spray
  • zout 
  • peper 

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden Maak de zoete aardappels schoon en snijd ze vervolgens door de helft. Prik een aantal gaatjes aan de kant zonder schil, spray vervolgens een klein beetje olijfolie erop en doe er een klein beetje zout op. Schuif de bakplaat vervolgens voor 25 minuten de over in. Snijd ondertussen de puntpaprika in reepjes en de snoeptomaat is partjes. Maak een mengels van een halve avocado (andere helft snij je in schijfjes) en 20 gram cottage cheese. Voeg hier de knoflookpoeder, limoensap, peper en zout aan toe. Bak het gehakt in een koekenpan rul, samen met de tomaat, paprika en een teentje knoflook. Haal de zoete aardappel uit de oven en prak een beetje. Beleg de zoete aardappel met het avocado mengsel, daarna wat ijsbergsla, gehakt mengsel, avocado schijfjes, magere kwark en taco saus. Top het geheel vervolgens af met wat apetina witte kaas. Eet smakelijk! 

 

 

Voedingswaarde per portie:

Kcal: 471
Kh: 40,1 gram
Vet: 16 gram
Eiwitten: 72 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 0 sterren
0 stemmen