
Benodigdheden voor 2 personen:
- 200 gram kipfilet in stukjes
- 2 theelepels paprika poeder
- 1 theelepel knoflookpoeder voor de kip te kruiden
- 2x spray olijfolie voor de stukjes kip in te bakken
- 400 gram Fijngesneden kool
- 1 rode ui in halve ringen
- 150 gram Peen julienne
- 150 gram edamame
- 60 gram yoghurt Griekse stijl 2%
- 2 eetlepels Remia friteslijn siracha
- 1 eetlepel wittewijn azijn
- 2 sprays olijfolie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- zout
- peper
- 1 eetlepel gembersiroop
Bereidingswijze:
Kruid de kipstukjes met de paprikapoeder en zout. Spray olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipstukjes. Kook ondertussen de edamame boontjes zoals aangegeven op de verpakking en laat deze vervolgens afkoelen. Doe in een grote salade kom de Griekse yoghurt, remia friteslijn, wittewijn azijn, olijfolie, knoflookpoeder, gembersiroop, zout en peper. Meng deze ingrediënten goed door elkaar tot een mooie dressing. Voeg de kool, peen, rode ui, kip en edamame toe aan de dressing. Meng het goed door elkaar. Verdeel het over 2 kleinere kommen. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per pita broodje:
Kcal: 296
Kh: 15,7 gram
Vet: 7 gram
Eiwitten: 34,8 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)