
Benodigdheden voor 4 personen:
- 1 kg witlof
- 500 gram kruimige aardappelen
- 200 gram kipfilet
- 250 gram hamblokjes
- 200 ml kippenbouillon
- 20 gram maizena
- 100 gram geraspte kaas
- 20 gram paneermeel
- 1 theelepel paprikapoeder
- 200 ml Jus
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen in wat water met zout. Snij de kontjes van de witlof af, vervolgens door de midden en verwijder het ergste van de bittere kern. Kook vervolgens in een andere ketel de witlof gaar. Snij de kipfilet in blokjes. Vul 1 beter met eierdooiers en giet het halve pakje kookzuivel erbij. Vul een andere beker met de maizena en de rest van de kookzuivel. Vul een 3e beker met de kipbouillon blokje in heet water. Alle 3 de bekers goed roeren. Bak de kipfilet in wat boter wit, breng op smaak met wat peper en zout. Doe de bouillon erbij en daarna de mix van maizena en kookzuivel. Je krijgt nu een dikke saus. Pak een ovenschaal. Giet de witlof en de aardappelen af als deze gaar zijn. Stamp de aardappelen grof en Roode hamblokjes door de witlof. Maak in de overschaal een bodem van de gestampte aardappelen. Doe de witlof daarover en daarover het kip mengsel. Daarover gaat de beker met eierdooiers en kookzuivel. Top het af met de geraspte kaas, paneermeel en wat paprika poeder. Plaats de schaal in de oven op 180 graden en laat dit 20 minuten erin staan. Maak er in een pannetje wat jus bij. Als het klaar is schep je een portie op je bord en doe je er een lepel jus over. Smakelijke eten.
Het basisrecept heb ik van een vriendin van mij, deze heb ik omgebogen tot een gezondere variant!
Voedingswaarde per portie:
Kcal: 500
Kh: 42,4 gram
Vet: 15,6 gram
Eiwitten: 43,5 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties