
Benodigdheden voor 4 personen:
- 300 gram kipfilet
- 1/2 liter water
- 1 bouillonblokje kip
- 1 zoetzure appel
- citroensap
- 2 ananasschijven
- 1 eetlepel friteslijn remia
- 1 eetlepel zuivelspread light AH
- 1 eetlepel gembersiroop + enkele bolletjes gember
- 2 theelepels kerrie
- zout en peper
- 1 teentje geperste knoflook
Bereidingswijze:
Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Leg de kipfilet erin en voeg de knoflook toe, breng het opnieuw aan de kook en laat de kip zachtjes gaar trekken in 20 minuten. Snijd de afgekoelde kip in blokjes. Schil de appel en snijd in blokjes, besprenkel met citroensap snijd de ananas en gemberbolletjes in stukjes. Doe alles in een kom, roer de kerrie met friteslijn door de zuivelspread. Voeg dit toe aan het kipmengsel en laat 15 in staan. Roer het geheel nog een keer goed door en breng op smaak met zout en peper.
Lekker om te eten met wat sla op een broodje of je kunt het natuurlijk eten als een kip kerrie cocktail hapje in een glas ook op een laagje sla.
Voedingswaarde per portie kip kerrie salade:
Kcal: 183
Kh: 23,8 gram
Vet: 2,3 gram
Eiwitten: 18,3 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties