Kruidige saté bowl

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 100 gram Witte rijst
  • 500 gram gekookte sperziebonen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gele ui
  • 200 gram kipfilet
  • 1 puntpaprika
  • 30 gram milde curry pasta
  • 50 gram satésaus
  • 60 gram kokosmelk light
  • 1 eetlepel saté kruiden
  • olijfolie 1 spray

 

Bereidingswijze:

Snij de kipfilet in blokjes en kruid deze met de saté kruiden. Snij de ui en puntpaprika in reepjes en de knoflook fijn. Spray olijfolie in de koekenpan en bak de kipfilet op medium vuur rondom bruin en gaar. Haal de kipfilet stukjes uit de pan, voeg dan de uien en knoflook toe en fruit deze ongeveer 2 minuten aan. Voeg dan de puntpaprika toe en bak deze 1 tot 2 minuten mee. Voeg vervolgens de curry pasta en de satésaus toe en schept dit goed om. Blus het geheel af met de kokosmelk ( en eventueel wat water als de saus te dik is). Doe de kipfilet weer terug bij de saus, roer nogmaals goed door. Serveer het vlees direct met de gekookte rijst en de sperziebonen. 

 

Voedingswaarde per portie:

Kcal: 499
Kh: 81,7 gram
Vet: 8,1 gram
Eiwitten: 35,9 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.