
Benodigdheden voor 2 personen:
- 2 puntpaprika's
- 1 rode ui
- 1 bol knolook
- 1 el olijfolie
- peper & zout
- 150 gram volkoren pasta naar keuze
- 50 gram zuivelspread light
- 1/2 tl chilliflakes
Bereidingswijze:
Snijd de paprika's door de helft, verwijder de zaadjes en de ui in partjes Snijd de top van de knoflookbol eraf en wikkel hem dan in aluminiumfolie. Doe er een drupje olie op en vouw dan dicht. Leg dit allemaal op een ovenschaal en rooster voor 30 minuten op 200 graden. Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking. Bewaar wel een klein beetje van het kookvocht, het kan zijn dat je dit nog nodig hebt. Als de groente klaar zijn stop je die allemaal in een blender, samen met de zuivelspread en de chiliflakes. Knijp voorzichtig de knoflookbol uit (deze is heet dus pas op!) en doe dit bij de rest in de blender en blend door elkaar. Voeg eventueel nog was kookvocht toe als de saus te dik is. Meng de pasta door de saus en schep het op. Eet smakelijk!
Zoals je op de foto ziet aten wij er een zalmpje bij, je kunt ook eventueel kipstukjes bakken en deze uiteindelijk door de pasta met saus roeren.
Voedingswaarde zonder de rijst:
Kcal: 410
Kh: 62,9 gram
Vet: 8,5 gram
Eiwitten: 15,3 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties