Asperge soep

Benodigdheden voor 6 kommetjes:

  • 2 sjalotjes 
  • 700 gram witte asperge
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1500 ml water
  • 200 ml kookzuivel
  • 80 gram bloem
  • 70 gram boter
  • 150 gram hamblokjes

 

Bereidingswijze:

Snijd de kontjes van de asperge af en schil de asperges zorgvuldig. Snijd de aspergers in kleine stukjes. Kook ze 5 minuten in ongeveer 1,5 liter water en laat daarna nog 10 minuten nagaren in het water. (Wij koken ook altijd de schillen mee voor nog meer smaak aan de soep). Giet het kookvocht in een zeef en bewaar dit, gooi de schillen weg. Snijd de sjalotjes fijn. Smelt boter in een soeppan en fruit de sjalotjes hierin aan. Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot een roux en laat deze 5 minuten zachtjes bakken en garen. Los de bouillonblokjes op in het kookvocht van de aspergers. Giet dit vocht beetje bij beetje bij de roux en blijf met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Als alle bouillon is toegevoegd roer je de kookzuivel er door en voeg je de gekookte asperges als laatste toe. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe. Leg wat hamblokjes in het kommetje en schep hierop de soep. 

Optioneel: Garneer de soep met een gekookt eitje en wat peterselie. 

 

Voedingswaarde per kommetje:

Kcal: 216
Kh: 16,3 gram
Vet: 12,3 gram
Eiwitten: 10 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.