Gado Gado soep

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 350 gram kippendij filet in blokjes
  • 100 gram fijn gesneden witte kool
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 60 gram sperzieboontjes
  • 3 el. wok olie
  • 1/2 bakje Javaanse pindasaus
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 liter kippenbouillon 
  • 200 ml kokosmelk light AH
  • 60 gram taugé
  • 1 blok wok noedels volkoren 
  • 2 stengels bosui
  • 2 hardgekookte eieren 

 

Bereidingswijze:

Snijd de bosui in ringetjes en maak de boontjes schoon. Verhit de wok olie, fruit de bosui met de uitgeperste knoflook. Bak daarna de kip mee en voeg de witte kool toe. Meng de pindasaus, sambal en suiker erdoor. Laat dit even meebakken. Zet het vuur laag en voeg de bouillon toe. Voeg de kokosmelk en de boontjes toe. Laat de soep een kwartiertje zachtjes doorkoken tot de kip en de boontjes gaar zijn. Voeg de noedels toe en kook die mee volgens de aanwijzing op de verpakking. Neem een ruime soepkom. Leg op de bodem wat taugé. Schep hier de warme soep op en leg er een half gekookt ei in. Laat het smaken! 

 

Voedingswaarde:

Kcal: 480
Kh: 30,1 gram
Vet: 26,7 gram
Eiwitten: 29,2 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Reactie plaatsen

Reacties

Geralda
5 dagen geleden

Vanavond gemaakt, heerlijk! Was de witte kool vergeten, oeps, maar het was evengoed superlekker. Verse smaken en licht pittig, precies goed. Wat ons betreft 5 sterren hoor!

Fijn weekend!

Groetjes, Geralda