
Benodigdheden voor 2 personen:
- 125 gram Orzo
- 50 gram rode pesto
- 75 gram feta Apetina less fat
- 50 gram tomatenpuree
- 50 ml kookzuivel
- 200 gram babyspinazie
- 125 gram cherry tomaatjes
- 2 mini buratta bolletjes van bijvoorbeeld AH
- 3 teentjes knoflook
- 1 groentebouillonblokje
- Handje vol verse Basilicum
- Peper, zout & paprikapoeder
- 1 spray olijfolie
Bereidingswijze:
Breng een pan met 1 liter water aan de kook. Verkruimel hierin 1 bouillonblokje. Voeg de orzo toe en kook in 11 minuten gaar. Tussendoor af en toe roeren. Voor de saus meng je de volgende ingrediënten met een staafmixer: Rode pesto, Apetina feta, tomatenpuree en de kookzuivel. Verhit dezelfde koekenpan weer met 1 spray olijfolie en pers hierin de knoflook en fruit even aan. Voeg hier peper, zout en paprikapoeder aan toe. Dan gaat de babyspinazie er in gedeeltes bij en roerbak je het tot het geslonken is. Halveer de cherrytomaatjes en bak deze ook 2 a 3 minuten mee. De saus voeg je nu samen met de orzo toe aan de spinazie. Dit geheel verwarm je nog even kort op in de pan. Serveer de orzo in een kommetje en maak af met de burrata, verse basilicum en peper. Eet smakelijk!
Wij aten er een stukje zalm bij maar het is ook lekker om wat kipblokjes te bakken en er door te doen. Wees creatief!
Voedingswaarde:
Kcal: 584
Kh: 57,5 gram
Vet: 28,3 gram
Eiwitten: 24,7 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties