Tjap Tjoy

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 125 gram champignons
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 groene paprika
  • 120 gram basmatirijst
  • 200 gram kippendrijreepjes met kebabkruiden (AH)
  • 40 ml ketjap manis
  • 50 gram tauge 
  • 2 tl bloem
  • 1x spray olijfolie
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • peper en zout 
  • 100 ml water

 

Bereidingswijze:

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snij de ui in partjes en hak grof. Pers de knoflook. Snij de champignons in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd in reepjes. Verhit de olijfolie in een wok op middelhoog vuur. Bak de ui en de knoflook 2 tot 3 minuten. Voeg de kippendijreepjes en de bloem toe en roerbak 3 tot 4 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de wok. Voeg de paprika en champignons toe en bak 5 tot 7 minuten mee. Voeg de ketjap Manis en het water toe. Roer goed door en laat 2 tot 3 minuten op middelhoog vuur garen. Voeg de taugé toe en bak het geheel nog 1 tot 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over de kommetjes en schept de Tjap Tjoy erop. Mocht je nu houden van wat meer pit in het gerecht kun je nog altijd een theelepel sambal toevoegen. 

 

Voedingswaarde:

Kcal: 544
Kh: 71 gram
Vet: 14 gram
Eiwitten: 28 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.