Frisse orzo met kip

Ingrediënten:

  • 200 gram kipfilet
  • 10 ml olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 5 gram thijm
  • 150 gram orzo
  • 200 gram babyspinazie
  • 100 ml kookzuivel (AH)
  • 1 kippenboullion blokje
  • peper en zout
  • 500 ml water

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit een hapjespan met de helft van de olie en bak de kip 5 minuten op hoog vuur, keer halverwege een keertje om. Haal erna de kip uit de pan (deze hoeft niet gaar te zijn). Snipper de ui en maak de knoflook schoon. Rasp de schil van citroen en pers vervolgens de helft uit. Snijd de helft van de citroen in plakjes. Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de ui, knoflook (pers deze uit) thijm en orzo 5 minuten. Voeg na 4 minuutjes de spinazie toe en laat deze slinken. Voeg 500 ml water, citroensap en kookzuivel toe. Roer goed door en brokkel het bouillonblokje erboven fijn. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de orzo in een ovenschaal. Leg de kip en de citroenschijfjes op de orzo en zet dit voor ongeveer 25 minuten in de oven zodat het gaar wordt.

smakelijk eten!

 

Voedingswaarde:

Kcal: 524
Kh: 73,1 gram
Vet: 12,8 gram
Eiwitten: 36,6 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.     5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 0 sterren
0 stemmen