Eenpanspasta met buffelmozzarella

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram zongedroogde tomaten (Royal op waterbasis met kruiden, AH)
  • 150 gram linguine
  • 1 citroen
  • 150 gram tuinerwten
  • 100 ml kookzuivel (AH)
  • 100 gram spinazie
  • 75 gram buffelmozzarella
  • Peper en zout
  • Spraytje olie
  • 400 ml water

Bereidingswijze:

Snipper de ui en maak de knoflook schoon om deze later uit te persen. Doe wat olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui ongeveer 4 minuten en voeg dan de knoflook toe. Doe de linguine bij het ui-knoflookmengsel en voeg wat zout en 400 ml water toe. Breng aan de kook en kook de pasta al dente, ongeveer 8 minuten (afhankelijk van de pastasoort die je gebruikt, volg altijd de verpakking). Rasp de gele schil van de citroen en pers daarna het sap uit. Voeg de bevroren tuinerwten en kookzuivel toe aan de pasta en breng opnieuw aan de kook. Schep beetje bij beetje de spinazie erdoor. Zet het vuur uit en voeg de zongedroogde tomaten, de citroenrasp en het citroensap toe aan de pasta. Schep alles goed om en breng op smaak met peper en zout. Scheur de mozzarella in stukjes, voeg deze toe en serveer!

Smakelijk eten!

 

Voedingswaarde:

Kcal: 571
Kh: 93,1 gram
Vet: 13,8 gram
Eiwitten: 26,2 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.