Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 2 eetlepel balsamico azijn
- 150 gram volkoren fusilli
- 250 gram peulen
- 1 halve cantaloupemeloen
- 1 citroen
- 50 gram Grana Padana
- 100 gram rucola
- 10 ml olijfolie
- 40 gram prosciutto crudo
Bereidingswijze:
Snijd de ui in dunne halve ringen en meng dit met de balsamico azijn. Doe dit in een kommetje en schep af en toe om. Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Snijd van de peulen de uiteinden eraf en doe ze door de helft snijden. Kook de peulen in de laatste twee minuten mee met de pasta. Giet daarna de pasta en peulen af in een vergiet, spoel onder koud stromend water af, laat goed uitlekken en doe dit in een grote schaal. Snijd een halve meloen in dunne plakken (zonder schil). Verhit een grillpan en grill de meloen zodat er mooie grill strepen ontstaan, draai halverwege een keertje om. Daarna laat je het goed afkoelen. Rasp ondertussen de schil van de citroen in een kom en pers daarna de citroen helemaal uit. Het sap vang je op in dezelfde kom. Voeg vervolgens 30 gram kaas en 50 gram rucola toe aan deze kom. Met een staafmixer mis je dit glad en voeg je steeds een beetje olijfolie toe en mix goed door. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
Laat de ui vervolgens uitlekken, meng de pasta, peulen, ui, overige rucola en de groene dressing goed door elkaar in een kom. Verdeel vervolgens over de kommetjes en maak het af met de meloen en de plakjes prosciutto. Bestrooi eventueel nog wat kaas bovenover. Smakelijk eten!
Voedingswaarde:
Kcal: 609
Kh: 88,9 gram
Vet: 17,8 gram
Eiwitten: 28,1 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)