Orzo met Burrata

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 50 gram chorizo
  • 1 rode ui
  • 400 ml tomatenpolpa
  • 200 gram tomaten
  • 80 gram spinazie
  • 20 gram basilicum (blad en steel)
  • 150 gram orzo
  • 20 gram Parmezaanse kaas (Zanetti, AH)
  • 1 bol burrata
  • 1/2 citroen
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Bak de chorizo in een grote pan. Voeg de gesnipperde rode ui toe en bak deze mee. Schenk de tomatenpolpa en de tomaten, die je in blokjes hebt gesneden, erbij. Kook ondertussen de orzo beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de spinazie en basilicum grof en voeg deze toe aan de saus. Roer goed door zodat de spinazie gaat slinken. Maak de saus af door de Parmezaanse kaas erdoorheen te roeren. Voeg als laatste de orzo toe en meng alles goed door elkaar. Serveer in een kommetje met de burrata bovenop, een partje citroen ernaast, en werk af met een beetje peper en olijfolie over de burrata.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per portie zonder brood:

Kcal: 603
Kh: 82,5 gram 
Vet: 20,5 gram
Eiwitten: 

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.