Romige gnocchi met kip, spinazie en een vleugje truffel

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram gnocchi 
  • 200 gram kipfilet
  • 300 gram spinazie
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes op water
  • 100 gram zuivelspread 
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 uien
  • Italiaanse kruiden
  • 2 theelepels truffel tapenade 
  • Peper & Zout
  • Verse peterselie
  • olijfolie

 

Bereidingswijze:

Breng in een pan ruim water met zout aan de kook voor de gnocchi. Snipper de knoflook en de ui, snijd de kipfilet in blokjes en de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Bak de knoflook en ui kort aan in wat olijfolie en voeg na een minuut of 2 de kip toe. Breng op smaak met peper zout, Italiaanse kruiden en de truffel tapenade. Als de kip gaar is doe je de spinazie erbij en laat je deze slinken. Daarna voeg je de zongedroogde tomaatjes en de zuivelspread toe. Kook nu de gnocchi voor 1 minuut en voeg deze samen met 2 lepels kookvocht toe aan de kip/spinazie pan. Als laatste kan de helft van de parmezaanse kaas erbij. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Garneer met wat verse peterselie en nog de andere helft van de parmezaanse kaas. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per portie :

Kcal: 597 
Kh: 57,1  gram
Vet: 22 gram
Eiwitten: 45,5 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.     5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 0 sterren
0 stemmen