

Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 eieren
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 puntpaprika
- 250 gram cherry- of snoeptomaatjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Handjevol verse peterselie
- 75 gram feta (Apetina less fat)
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 0,5 theelepel chilipoeder
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze:
Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui en knoflook aan. Snijd de cherry- of snoeptomaatjes in partjes en de paprika in reepjes. Voeg beide toe aan de pan, samen met de gerookte paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout. Bak kort tot de paprika een beetje zacht is.
Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Laat het geheel 2 minuten pruttelen. Maak daarna kuiltjes in de saus en breek de eieren in de kuiltjes. Zet een deksel op de pan en laat de eitjes gaar worden, zorg ervoor dat de dooier nog zacht is.
Top het geheel af met verkruimelde feta, fijngehakte peterselie en een snufje zout en peper. Serveer met brood naar keuze.
Smakelijk eten!
Voedingswaarde per portie zonder brood:
Kcal: 385
Kh: 31,1 gram
Vet: 17,4 gram
Eiwitten: 26,3 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties