Pan Orzo Carbonara

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 120 gram orzo
  • 100 gram magere spekjes
  • 300 gram kastanje champignons
  • 2 kleine of 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Thijm
  • 200 ml kookroom light /kookzuivel light
  • 200 ml water
  • 40 gram Parmezaanse kaas (Zanetti)
  • Peper en Zout 

 

Bereidingswijze:

Bak de spekjes totdat deze goudbruin van kleur zijn, haal ze vervolgens uit de pan even opzij. Dep zonodig het vet af met wat keukenpapier. Snijd vervolgens de champignons in dunne plakjes en snipper de ui. Fruit de ui aan in de pan van de spekjes en pers de knoflook erboven uit.
Voeg na een paar minuutjes  de champignons en de Thijs toe en wanneer de champignons ook goudbruin van kleur zijn voeg je de kookzuivel, het water en de orzo toe. Doe een deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur inkoken zodat de orzo van het vocht gaar wordt. Breng vervolgens op smaak met peper en zout en wat parmezaanse kaas. 

Verdeel de orzo over de borden, top af met de spekjes en wat extra parmezaanse kaas, laat het smaken! 

 

Voedingswaarde per portie :

Kcal: 509
Kh: 48,9  gram
Vet: 22,6 gram
Eiwitten: 24,5 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.     5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 1 ster
1 stem