Orzo met harissa en mascarpone

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram cherrytomaatjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel harissa
  • 50 gram zongedroogde tomaat op water basis (Royal, verkrijgbaar bij de AH)
  • 15 gram basilicum
  • 150 gram orzo
  • 300 ml water met een half bouillon blokje groente
  • 100 gram spinazie
  • 1,5 el mascarpone
  • 20 gram Parmezaanse kaas (Zanetti)
  • Olijfolie
  • Peper en Zout 

 

Bereidingswijze:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook hier even in aan. Halveer de tomaatjes en voeg toe en laat deze zacht worden. Als de tomaatjes wat zachter zijn, voeg je de tomatenpuree toe. Laat deze verkleuren. Voeg dan de Harissa, zongedroogde tomaatjes en basilicum toe en bak nog even mee. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de orzo toe en bak even aan. Voeg de helft van de bouillon vervolgens toe en breng zachtjes aan de kook. Voeg, net als bij risotto, beetje bij beetje de rest van de bouillon toe tot de orzo gaar is. Als de orzo bijna gaar is voeg je de spinazie toe (in delen) zodat deze nog mee slinkt. Schep als laatste de mascarpone door de orzo. Breng op smaak met wat extra peper en zout. Serveer met de parmezaanse kaas erover. 

Laat het smaken! 

 

Voedingswaarde per portie :

Kcal: 492
Kh: 78,6  gram
Vet: 15 gram
Eiwitten: 16,4 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.     5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem