
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 75 gram cherrytomaatjes
- 70 gram tomatenpuree
- 1 eetlepel harissa
- 50 gram zongedroogde tomaten op waterbasis (Royal, verkrijgbaar bij AH)
- 15 gram basilicum
- 150 gram orzo
- 300 ml water met een half groentebouillonblokje
- 100 gram spinazie
- 1,5 el mascarpone
- 20 gram Parmezaanse kaas (Zanetti)
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook hierin aan. Halveer de cherrytomaatjes en voeg ze toe aan de pan. Laat ze zacht worden. Als de tomaatjes wat zachter zijn, voeg je de tomatenpuree toe en laat deze even verkleuren. Voeg daarna de harissa, zongedroogde tomaten en basilicum toe en bak nog even mee. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de orzo toe en bak deze kort aan. Voeg de helft van de bouillon toe en breng zachtjes aan de kook. Voeg, net als bij risotto, beetje bij beetje de rest van de bouillon toe totdat de orzo gaar is. Als de orzo bijna gaar is, voeg je de spinazie in delen toe, zodat deze nog mee kan slinken.
Schep als laatste de mascarpone door de orzo. Breng op smaak met wat extra peper en zout. Serveer met de Parmezaanse kaas erover.
Laat het smaken!
Voedingswaarde per portie :
Kcal: 492
Kh: 78,6 gram
Vet: 15 gram
Eiwitten: 16,4 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties