Salade van orzo met gebakken feta

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram orzo
  • 1 klein blikje erwten
  • 1 courgette
  • 1/2 blok feta (Apetina Less Fat)
  • 1 el bloem
  • 2 stengels bosui
  • 15 gram verse dille of gedroogd
  • Handje amandelen
  • Sap en rasp van een halve citroen
  • 1 tl mosterd
  • 1 el honing
  • Peper en zout
  • 10 ml olijfolie

Bereidingswijze:
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in plakken en bak deze in een pan met een kwart van de olijfolie. Zet daarna opzij.

Doe de bloem in een kommetje. Snijd de feta in blokjes en haal deze door de bloem. Bak de blokjes feta in de pan met de andere kwart olijfolie aan beide kanten goudbruin.

Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en haal de dille van de takjes als je verse dille gebruikt. Meng in een kommetje de overige olijfolie, het sap en de rasp van de citroen, de mosterd, de honing en een snufje peper en zout voor de dressing.

Meng in een grote schaal de orzo, courgette, erwten, amandelen, bosui en de dressing. Breng op smaak met extra peper en zout.

Verdeel de orzo over de borden en leg de feta erop. Garneer met de dille.

Smakelijk eten!

 

Voedingswaarde per portie :

Kcal: 529 
Kh: 81,5  gram
Vet: 16,8 gram
Eiwitten: 21,4 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.