
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram kipfilet in blokjes
- 100 gram ongekookte rijst
- 150 gram edamame (diepvries, AH)
- 250 gram haricot verts
- 80 gram julienne peen
- 150 gram komkommer
- 2 stengels lente-ui
- 2 gekookte eieren
- 6 gram saté kruiden
- 5 gram olijfolie
- 10 gram Ketjap Manis (AH merk)
- 10 gram sojasaus (AH merk)
- 60 gram satésaus (kant-en-klaar)
Bereidingswijze:
Kruid de in blokjes gesneden kipfilet met de saté kruiden, olijfolie, Ketjap Manis en sojasaus. Laat dit minimaal een half uur intrekken/marineren.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uiteinden van de haricot verts eraf en kook deze 7 minuten in een ruime pan met kokend water en zout, totdat ze beetgaar zijn. Verwarm de edamame in een schaaltje in de magnetron. Snijd de komkommer in dunne schijfjes.
Bak de gemarineerde kipblokjes in een pan tot ze gaar zijn.
Verdeel de gekookte rijst over 2 kommetjes. Verdeel de haricot verts, julienne peen, komkommer en edamame over de kommetjes. Voeg de gebakken kip toe, samen met de satésaus en het gekookte ei. Bestrooi het geheel met de fijngesneden lente-ui.
Smikkelen maar!
Voedingswaarde per portie :
Kcal: 545
Kh: 64,1 gram
Vet: 16,6 gram
Eiwitten: 43,2 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties