Banaan-Bastogne cake

Ingrediënten:

  • 2 bananen
  • 4 Bastogne koeken
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille aroma
  • 140 gram bloem 
  • 4 tl bakpoeder

 

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten door elkaar in een blender behalve 2 Bastogne koeken en een halve banaan. Zorg ervoor dat dit een egaal beslag wordt. Breek de 2 overgebleven Bastogne koeken in stukjes. Meng deze stukjes door het egale beslag. Schep vervolgens het beslag in een cake vorm of zoals wij gedaan hebben in de halve vorm van de Omnia oven. Snij vervolgens de halve banaan in dunne plakjes en verdeel deze over het beslag. Bak vervolgens de cake op 5 minuten hoog vuur en 20 minuten laag vuur. Mocht je hem thuis in de oven maken dan verwarm de oven op 170 graden en zet de cake er 20 minuten in. 

Laat de cake als hij klaar is even afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Laat het smaken! 

 

Voedingswaarde per plakje (hele cake is 10 plakjes) :

Kcal: 99 
Kh:  17,2 gram
Vet: 2,3 gram
Eiwitten: 3,4 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 4.625 sterren
8 stemmen