Duivelse scampi pasta

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 5 ml olijfolie
  • Halve citroen
  • 150 gram fusilli volkoren (wij gebruikten deze keer linguine)
  • 250 gram scampi
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1/2 rode peper (of meer, als je het extra pittig wilt)
  • 40 gram peterselie
  • 1 blik tomatenblokjes (AH huismerk)
  • 50 gram light zuivelspread
  • 1 tl gedroogde basilicum

Bereidingswijze:
Marineer de scampi met olijfolie, citroensap, peper, zout, 1 teen knoflook (geperst), gedroogde basilicum en de helft van de peterselie. Zet aan de kant.

Breng water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui, knoflook, paprika en rode peper fijn.

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat zachtjes fruiten. Voeg de scampi en rode peper toe. Zodra de scampi roze begint te kleuren, voeg je de paprika toe.

Meng alles goed door elkaar en voeg de tomatenblokjes en zuivelspread toe. Voeg tenslotte een beetje pastawater toe om de saus smeuïger te maken.

Kruid eventueel bij met zout en voeg het resterende deel van de peterselie toe.

Giet de pasta af en meng deze onder de saus. Schep de pasta op de borden en garneer met een beetje peterselie.

 

Voedingswaarde per portie:

Kcal: 539
Kh:  81 gram
Vet: 8,3 gram
Eiwitten: 43,5 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.