Stampot met sticky champignons en ei

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500gr aardappelen
  • 1 stuk paksoi
  • 250g kastanjechampignons 
  • Koreaanse kruidenmix (Knoflook, zout, gember en chilipeper)
  • 1 bosje bosui
  • 30ml zoete Aziatische saus
  • 40ml ketjap manis
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • Peper en zout

 

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel, kook, afgedekt, in 12-15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de champignons in plakjes. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi toe en. bak 4 minuten. Voeg het groene gedeelte toe van de paksoi en bak nog 1 minuut verder. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan. 

Verhit 1/2 el olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 5 - 7 minuten. Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten. 

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de Koreaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon en eventueel wat kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Meng de paksoi door de stampot. 

Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleitjes. Verdeel de stamppot over diepe borden. Schep  de sticky champignons met saus eroverheen. Leg het spiegelei erbovenop en garneer met het groene gedeelte van de bosui. 

Smakelijk eten! 

 

Voedingswaarde per portie:

Kcal: 623
Kh:  69 gram
Vet: 28 gram
Eiwitten: 20 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 2.5 sterren
4 stemmen