
Ingrediënten per persoon:
- 30 gram bloedworst
- 1/2 appeltje
- 1/2 ui
- 2 sneetjes volkorenbrood
- 2 tl appelstroop
- 1 tl kaneel
- 1 tl honing
- Bakboter
Bereidingswijze:
Snijd de bloedworst in plakken van ongeveer een vinger dik. Snijd de appel in plakjes en de ui in halve ringen. Doe een klein beetje boter in een koekenpan en bak de ui lekker zacht. Haal de ui uit de pan en doe de appelschijfjes in de pan. Voeg de honing en kaneel toe bij de appelschijfjes. Als de appelschijfjes wat zachter zijn geworden, kunnen ze uit de pan gehaald worden. Zorg ervoor dat de kaneel en honing goed opgenomen worden door de appel.
Doe weer een klein beetje bakboter in de pan en leg de plakken bloedworst erin. Bak de bloedworst om en om totdat de buitenkant een beetje krokant is (haal het velletje niet van de buitenkant, zodat de schijfjes mooi intact blijven).
Leg de sneetjes brood op je bord en verdeel de plakken bloedworst, ui en appel erover. Top het af met de appelstroop. Smakelijk eten!
PS: De lekkerste bloedworst haal je natuurlijk bij de echte slager.
Voedingswaarde per portie :
Kcal: 384
Kh: 63,3 gram
Vet: 7,4 gram
Eiwitten: 14,5 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties