Heekfilet met wortel en linzen puree

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 knoflookteen
  • 1/2 citroen
  • 60 gram rode splitlinzen
  • 20 gram amandel schaafsel
  • 2 stuks heekfilet
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 200 gr spinazie
  • 4 wortels
  • 1 ui
  • 2 el roomboter
  • 1 el bloem
  • 1 el olijfolie
  • 250 ml groente bouillon
  • peper en zout

 

Bereidingswijze:

Bereid eerst de bouillon. Schil de wortel, halveer de wortel in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. Maak de knoflook schoon en pers of snijd fijn. Snijd de citroen in partjes. 

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de wortel, ui en knoflook toe. Bak 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode linzen en de bouillon toe en brengt afgedekt aan de kook. Kook dit 15 - 20 minuten, tot de linzen gaar zijn. 

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verdeel 1 eetlepel bloem over een bord. Dep de vis door met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Haal de heelfilet door de bloem en tik de overige bloem eraf. Bewaar de vis apart tot gebruik. 

Haal de hapjespan van het vuur wanneer de wortel en de linzen gaar zijn. Pureer het geheel glad met een staafmixer. Voeg de 1 eetlepel roomboter en de gerookte paprikapoeder hier aan toe. Breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm op laag vuur. 

Verhit 1 eetlepel roomboter in de koekenpan van het amandelschaafsel op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de boter bruist, de vis toe en bak 2 - 3 minuten aan elke kant. Haal de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de spinazie toe aan de koekenpan en laat slinken. 

Verdeel de wortel-linzenpuree over de borden en schep de spinazie erop. Leg de heelfilet op de spinazie en knijp er 1 citroenpartje over uit. Garneer met het amandelschaafsel en de overige citroenpartjes. 

Smakelijk eten! 

 

Voedingswaarde per portie (alleen de ajam smoor) :

Kcal: 556
Kh:  34 gram
Vet: 29 gram
Eiwitten: 34 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 0 sterren
0 stemmen