Witlofsoep

Ingrediënten voor 2 personen:

500 gram witlof

1 ui

1 knoflook teentje

20 gram bakboter

20 gram bloem

75 gram hamblokjes

250 ml groentebouillon 

250 ml (haver)melk

Gemalen peper

2 takjes verse peterselie 


Bereidingswijze:
Snipper de ui en maak de knoflook schoon. Haal de vieze buitenste blaadjes van de witlof af, snij en stukje van de onderkant stronk af. Snij de stronkjes witlof in de lengte in kwarten en verwijder de bittere harde kern. Snij de witlof vervolgens in reepjes. Verwarm de boter in een pan, en bak hierin de ui en pers de knoflook erbij. Voeg de witlof en de gemalen peper toe als de ui glazig is. 

Voeg na 2 minuten de bloem toe en roer goed door. Voeg hierna de groentebouillon en de (haver)melk toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 8 minuten koken en pureer hierna het geheel met de staafmixer.  Voeg de hamblokjes toe en verwarm de soep nog even kort zodat de hamblokjes ook wat warmen. Doe de soep in een kommetje, snij de peterselie klein en verdeel dit over de kommetjes. 

Smakelijk eten! 


Voedingswaarde per persoon :

Kcal: 218
Kh: 20,5 gram
Vet: 9,9 gram
Eiwitten: 10,8 gram


Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 0 sterren
0 stemmen