
Ingrediënten (per persoon):
- 40 g risotto (ongekookt)
- 0,75 liter water
- 2 blokjes paddestoelenbouillon
- 75 ml droge witte wijn
- 2 tl truffeltapanade
- 0,5 courgette
- 1 teentje knoflook
- 125 g kastanjechampignons
- 0,5 grote rode ui
- 0,5 bol burrata
- 0,5 pakje prosciutto
Bereidingswijze:
Bouillon maken: Kook 0,75 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Zet dit apart.
Risotto bereiden: Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en voeg de risotto toe. Bak de rijst even aan. Voeg de witte wijn toe en roer tot de wijn is opgenomen. Voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe, wacht telkens tot de vloeistof is opgenomen voordat je meer toevoegt. Blijf roeren totdat de risotto al dente is (je kunt tussendoor proeven).
Groenten bakken: Verhit een andere pan met een beetje olijfolie en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de champignons en courgette toe en bak ze tot ze beetgaar zijn.
Meng alles: Voeg de gebakken groenten toe aan de risotto, roer de truffeltapanade erdoor en meng goed.
Serveren: Verdeel de risotto over het bord. Snijd de burrata doormidden en leg deze in het midden. Leg de prosciutto er mooi omheen.
Voedingswaarde:
Kcal: 654
Kh: 48,8 gram
Vetten: 28,7 gram
Eiwitten: 27,7 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties