Lemon Orzo

Ingrediënten:

Olijfolie
100 gram orzo
1 courgette
1 rode ui
200 ml kookzuivel
200 ml water
1 citroen of limoen
40 gram Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
1 blokje groente of kippenbouillon
peper en zout

Bereidingswijze:
Doe een klein scheutje olijfolie of olijfolie spray in de pan. Snijd de ui en courgette in stukjes en maak de knoflook schoon. Bak eerst de ui aan in een pan en pers hierbij de knoflook fijn. Voeg na een aantal minuten de courgette toe. Roer goed door en bak gaar. Vervolgens voeg je de orzo toe en meng je het goed door elkaar en laat even pruttelen. Doe kan de kookzuivel en het water erbij en verkruimel het bouillon blokje erboven fijn. Roer dit alles goed door, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag.

Extra toevoeging als je dit zelf wilt:
Bak ondertussen eventueel een gekruid kipje of een stukje vis naar smaak in een aparte pan..

Laat de orzo al het vocht opnemen en roer dit alles af en toe goed om. Wanneer bijna al het vocht is opgenomen rasp je een halve citroen/limoen boven de pan en pers de rest van het sap boven de pan uit. Voeg de helft van de Parmezaan toe. Roer goed door, laat alles even doorwarmen en je kunt het serveren en met de andere helft van de Parmezaan aftoppen. Smakelijk eten!

 

Voedingswaarde excl vlees/vis:

* Kcal: 447
* Kh: 55,4
* Vet: 19,2
* Eiwitten: 16,5


Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem