Romige Toscaanse kip gnocchi (2 pers)

Ingrediënten:

200 gr kipfilet
2 tl paprika poeder
2 tl Italiaanse kruiden
Olijfolie

2 teentjes knoflook
200 gr cherry tomaten
200 gr kookzuivel
15 gr basilicum
70 gr zongedroogde tomaten op waterbasis
1 blokje groentebouillon
200 gr gnocchi
20 gr Zanetti (parmezaanse kaas)
naar wens wat water toevoegen om dikte van de saus te bepalen

 

Bereidingswijze:

Verhit olijfolie in een hapjes pan en bak de kipfilet in blokjes gesneden aan met de paprika poeder en Italiaanse kruiden. Neem de kipfilet uit de pan als deze gaar is. Voeg vervolgens de knoflook (geperst) toe en snijd de tomaatjes in 4 gelijke delen en voeg toe. Bak deze aan. Als deze zacht zijn voeg je de kookzuivel toe samen met de basilicum (grof gehakt) en zongedroogde tomaatjes. Doe daarna het bouillionblokje erbij en laat smelten. Voeg de gnocchi toe en kook deze in twee minuten gaar. Is de saus voor jou te dik voeg dan een scheutje water toe. meng alles door elkaar en opscheppen maar. top je bordje af met parmezaanse kaas en een blaadje basilicum. Smakelijk!

 

Voedingswaarde:

  • Kcal: 535
  • Kh: 64,2 g
  • Vet: 22,1 g
  • Eiwitten: 13,3 g

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 0 sterren
0 stemmen