Gnocchi alla Parmigiana (2 pers)

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • Olijfolie
  • 200 g gnocchi
  • 15 g basilicum (vers)
  • 2 teentjes knoflook
  • 425 ml muts polpa (of Heinz tomatenblokjes met knoflook)
  • 125 g mozzarella (1 bol)
  • 20 g Zanetti Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190°C.

Snijd de courgette in blokjes en bak deze 5 minuten in olijfolie op hoog vuur.

Voeg de gnocchi toe en bak 2 minuten mee.

Snijd de knoflook fijn en pluk de basilicum. Voeg de knoflook, basilicum takjes en de polpa toe aan de gnocchi en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de helft van de basilicumblaadjes erdoor.

Verdeel het mengsel over een ovenschaal, scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de schotel.

Strooi de Parmezaanse kaas erover en bak 30 minuten in de oven tot goudbruin.

Bestrooi met de rest van de basilicum en serveer.

 

Voedingswaarde p.p.:

  • Kcal: 429
  • Kh: 46,3 g
  • Vet: 17,6 g
  • Eiwitten: 20,3 g

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.    
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 4.5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.