
Ingrediënten:
- 300 g rundergehakt
- 1 grote ui
- 1 winterwortel (peen)
- 150 g doperwten (of tuinerwten)
- 1 el bloem
- 150 ml runderbouillon
- 1 teen knoflook
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 70 g tomatenpuree
- 500 g aardappels
- Melk (naar wens)
- 25 g roomboter
- 75 g geraspte 30+ jong-belegen of belegen kaas
- 1 tl worcestershiresaus
Bereidingswijze:
Schil de aardappels en snijd ze in twee of vier stukken. Kook de aardappels circa 20 minuten totdat ze zacht zijn. Giet het water af, voeg de melk, roomboter, en een snufje zout en peper toe. Stamp de aardappels tot een romige puree.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook totdat ze glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Snijd de wortel in kleine stukjes en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Bak alles samen 2-3 minuten. Voeg de tomatenpuree en bloem toe, meng goed door en bak 1 minuut mee. Voeg dan de runderbouillon, Italiaanse kruiden, en worcestershiresaus toe. Laat het geheel 15 minuten pruttelen. Voeg de doperwten in de laatste 5 minuten van de kooktijd toe.
Schep de gehaktsaus in de Omnia. Verdeel de aardappelpuree er gelijkmatig overheen en strooi de geraspte kaas over de bovenkant.
Zet de Omnia op het vuur en bak de shepherd’s pie ongeveer 10-15 minuten tot de kaas gesmolten en licht goudbruin is.
Smakelijk eten!
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties