
Ingrediënten:
- 250 g kipgehakt
- 150 g bulgur
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 à 2 koffielepels Siciliaanse kruidenmix
- 125 g champignons
- 1 courgette
- 80 g geroosterde groentendip (3 flinke koffielepels)
- 1 tomaat (of een paar cherry tomaatjes)
Bereidingswijze:
Breng een ruime pan met water aan de kook voor de bulgur. Kook de bulgur, afgedekt, 10-12 minuten tot het gaar is.
Snijd de ui in halve ringen, de courgette, champignons en tomaat in blokjes, en pers de knoflook of snijd deze fijn.
Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan op hoog vuur. Bak het kipgehakt rul en voeg de champignons toe. Bak dit 2-3 minuten.
Voeg daarna de courgette, tomaat, ui en knoflook toe aan de pan. Bak dit mengsel 8-9 minuten, totdat de groenten beginnen te garen.
Voeg de gekookte bulgur en de Siciliaanse kruiden toe en bak het geheel nog 2-3 minuten door. Breng op smaak met peper en zout.
Roer als laatste de geroosterde groentendip door de bulgur en groenten.
Smakelijk eten!
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties