
Ingrediënten voor 10 personen:
- 1 kg kipfilet
- 1 kg wortelen
- 3 uien
- 5 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
- 300 g spekblokjes
- 5 el bloem
- 0,75 l witte wijn
- 650 ml kippenbouillon
- 1 bakje verse tijm
- 6 laurierblaadjes
- 1 bosje peterselie
- 500 g sjalotjes, gesnipperd
- 500 g kastanjechampignons, in plakjes
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een ruime braadpan en bak de kip hierin bruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
Voeg de spekblokjes toe aan dezelfde pan en bak deze even aan. Voeg vervolgens de gesnipperde ui, knoflook en wortelen toe. Bak dit mengsel tot de ui glazig is.
Voeg de bloem toe op een laag vuur en blijf goed roeren. Voeg daarna al roerend de witte wijn toe en zet het vuur iets hoger. Maak er een gladde saus van.
Voeg de kippenbouillon, de gebakken kip, laurierblaadjes, tijm en 5 takjes peterselie toe. Breng het geheel aan de kook en roer goed door.
Zet het vuur laag en laat het geheel 45 minuten zachtjes stoven.
In een aparte pan verhit je wat olijfolie en bak je de gesnipperde sjalotjes en kastanjechampignons tot ze mooi goudbruin zijn.
Na de 45 minuten stoven kun je de laurierblaadjes, tijm en peterselie uit de braadpan halen (als je dat wilt; persoonlijk laat ik ze zitten en vis ik ze er bij het opdienen uit).
Voeg de gebakken sjalotjes en kastanjechampignons toe aan de stoofpot. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de stoofpot met fusilli of vlinderpasta voor een heerlijke maaltijd.
Tip voor de camperreis: Maak altijd een grotere hoeveelheid en vries een deel in voor de reisdagen. Haal het de avond van tevoren uit de vriezer en kook er op de dag zelf wat pasta bij. Zo heb je een makkelijke, heerlijke maaltijd tijdens het reizen!
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties