Italiaanse kippenstoof

Als ik dit recept ga maken, maak ik altijd meer zodat ik een aantal delen kan invriezen. Dit is dan makkelijke mee te nemen in de camper als we op pad gaan. Dit eten we dan meestal op de reisdagen. Als we dit dan van plan zijn te eten haal ik het uit de diepvries de dag dat we het willen eten en kook er dan nog lekker wat pasta bij.

Ingrediënten voor 10 personen:

1kg kipfilet

1kg wortelen

3 uien

5 teentjes knoflook

4 el olijfolie

300g spekblokjes

5 el bloem

0,75l witte wijn

650ml kippenbouillon

1 bakje verse tijm

6 laurierblaadjes

1 bosje peterselie

500g sjalotjes gesnipperd

500g kastanjechampignons in plakjes

Peper en zout

 

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een ruime braadpan, bak hierin de stukken kip bruin en goed gaar. Neem de kip uit de pan en bak nu de spekblokjes. Voeg de ui, knoflook en wortel toe. Bak tot de ui glazig is. Voeg op een laag vuur de bloem toe, blijven roeren. Voeg al roerend de wijn toe, zet het vuur hoger en maak er een gladde saus van. Voeg de bouillon, kip en laurierblaadjes, tijm en 5 flinke takken peterselie toe. Breng het geheel aan de kook en roer dit goed door. Op laag vuur 45 minuten laten stoven.  Warm in een andere pan nog wat olijfolie en bak hierin de sjalot en de kastanjechampignons. Mocht je dit willen kun je na de 45 minuten stoven de laurierblaadjes, tijm en peterselie uit de braadpan halen. Ik laat het persoonlijk altijd zitten en vis het er op mijn bord uit. Voeg de sjalotjes en kastanjechampignons toe. Breng op smaak met peper. Garneer eventueel nog met wat peterselie. Hierbij is fusilli of vlinderpasta erg lekker.

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem