Lunch van zoete aardappel met kipfilet en pesto

Ingrediënten:

1 of 2 zoete aardappelen waaruit je 4 plakken kunt snijden

25g cottage cheese 

4 plakjes flinterdunne beenham

100g kipfilet

5g groene pesto (wij pakken die van ah eigenmerk in klein glazen potje)

50g komkommer

8 cherry/snoep tomaatjes

Sriracha saus (niet te veel, pittig!)

peper en zout

 

Bereidingswijze:

Gril of bak eerst de kipfilet totdat het gaar is. Snijd de zoete aardappel in 4 plakken. Gril de plakken zoete aardappel ongeveer 20 minuten in de (gril)pan.  Wanneer ze zacht zijn, zijn ze klaar. Meng de cottage cheese met wat Sriracha, peper en zout naar smaak. Verdeel dit over de plakken zoete aardappel. Beleg vervolgens met de beenham en gegrilde kipfilet. Top het geheel af met wat groene pesto, plakjes komkommer en tomaat. Laat het smaken!

 

Voedingswaarde:

  • Kcal: 229
  • Kh: 34,3 g
  • Vet: 3,7 g
  • Eiwitten: 12 g

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
3 stemmen