Salade peer met Bleu Stilton

Ingrediënten:

200g aardappelschijfjes

1 courgette

1 peer

1 rode ui

20g walnoot

80g gemengde sla

75g blauwe kaas

olijfolie

1tl  wittewijnazijn 

10g roomboter (wij gebruiken hiervoor de kuipjes echte boter dit is precies 10g) 

2tl zwarte balsamicoazijn

peper en zout

 

Bereidingswijze:

Snijd de courgette in niet al te dikke plakjes. Halveer de peer, verwijder het klokkenhuis en snijd de peer in partjes. Snipper de rode ui. Bak de courgette plakjes en de rode ui in een koekenpan met wat zout en peper. Als de courgette en rode ui gebakken is doe je dit een saladekom samen met de wittewijnazijn. 

Verhit in een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnoot stukjes (als deze te grof zijn hak je ze eerst wat kleiner). Haal ui de pan en bewaar apart. Verhit 1 spray olijfolie in dezelfde koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes.

Pak ondertussen een andere koekenpan en doe hierin de roomboter en bak hierin de peerpartjes tot de buitenkant begint te kleuren. Als de peer nog hard is zal het wat langer duren voor hij zacht gebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal het hierna uit de pan en bewaar apart. 

Voeg de gemengde sla toe aan de saladekom en meng de courgette en rode ui. Breng op smaak met zout en peper. Veeldeel de gebakken aardappelschijfjes over de borden. Schep de salade ernaast en garneer met de peer, blauwe-kaasblokjes en geroosterde walnootstukjes.  

Smikkelen maar!

 

Voedingswaarde:

  • Kcal: 397
  • Kh: 36,4 g
  • Vet: 20,5 g
  • Eiwitten: 13,3 g

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem