
Ingrediënten:
- 200 g aardappelschijfjes
- 1 courgette
- 1 peer
- 1 rode ui
- 20 g walnoot
- 80 g gemengde sla
- 75 g blauwe kaas
- Olijfolie (en voor het bakken 1 spray)
- 1 tl wittewijnazijn
- 10 g roomboter (1 kuipje)
- 2 tl zwarte balsamicoazijn
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Snijd de courgette in plakjes, de peer in partjes en de rode ui fijn.
Bak de courgette en rode ui in een pan met zout en peper. Voeg wittewijnazijn toe en zet het mengsel in een saladekom.
Rooster de walnootstukjes in een droge pan (hak ze kleiner als nodig). Zet apart.
Verhit olijfolie in een andere pan en bak de aardappelschijfjes.
Bak de peer in roomboter tot ze kleuren. Blus af met balsamicoazijn en zet apart.
Voeg de gemengde sla toe aan de saladekom, samen met de courgette-ui mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de aardappelschijfjes over de borden. Schep de salade erbij en garneer met de peer, blauwe kaas en walnootstukjes.
Voedingswaarde:
- Kcal: 397
- Kh: 36,4 g
- Vet: 20,5 g
- Eiwitten: 13,3 g
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties