
Ingrediënten:
- 2 cm gember
- 1 wortel (of 200 gram kant-en-klare wortelrasp, ongeveer een half zakje)
- 1 teentje knoflook
- Scheutje zoete Aziatische saus
- 2 eieren
- 150 gram paksoi
- 175 gram gemengde gesneden paddenstoelen
- 1 bosui
- 20 ml sojasaus
- 200 gram noedels
- Beetje gomasio
- Paddenstoelenbouillon
- Boter of olie
Bereidingswijze:
Breng ruim water aan de kook voor de eieren en kook ze 4-6 minuten zacht. Bereid de paddenstoelenbouillon.
Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de wortel in dunne repen van ongeveer 2 mm. Snijd grote stukken paddenstoel kleiner zodat ze ongeveer dezelfde grootte hebben. Pers de knoflook.
Verhit de olie in een wok of grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de gember en knoflook 1-2 minuten.
Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart. Voeg het witte gedeelte van de bosui, de wortel en de paddenstoelen toe aan de hapjespan en bak 4 minuten.
Voeg de zoete Aziatische saus en de sojasaus toe aan de pan en bak nog 2 minuten.
Voeg de bouillon, noedels en paksoi toe aan de hapjespan. Schep goed door en breng afgedekt aan de kook. Kook ongeveer 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn.
Verdeel de noedels en bouillon over de borden. Serveer met het zachtgekookte eitje, doormidden gesneden, en garneer eventueel met gomasio en het groene gedeelte van de bosui.
Smakelijk eten!
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties