Ramen soep met paddestoelen

Ingrediënten:

2 cm gember
1 wortel of al wortel rasp kant en klaar 200 gram daarvan een half zakje
1 knoflookteen
scheutje zoete Aziatische saus
2 eitjes
150 gram paksoi
175 gram gemengde gesneden paddestoelen
bosui
20 ml sojasaus
200 gram noedels
beetje gomasio
Paddesoelenbouillon
boter of olie

Bereidingswijze:
Breng ruim water aan de kook voor de eieren. Bereid de paddenstoelenbouillon. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de wortel in dunne repen van 2 mm. Snijd eventuele grote stukken paddenstoel iets kleiner zodat alle stukken ongeveer even groot zijn. Pers de knoflook. Verhit de olie in een wok of een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de gember en knoflook 1 - 2 minuten. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Voeg het witte gedeelte van de bosui, de wortel en de paddenstoelen toe aan de hapjespan en bak 4 minuten. Voeg de zoete Aziatische saus en de sojasaus toe aan de pan en bak nog 2 minuten. Kook de eieren in 4 – 6 minuten zacht. Voeg de bouillon, de noedels en de spitskool toe aan de hapjespan. Schep goed door en breng afgedekt aan de kook. Kook ongeveer 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn. Verdeel de noedels en bouillon over de borden. Serveer met het zachtgekookte eitje die je door de helft snijd en garneer eventueel met de gomasio en het groene deel van de bosui.

Smakelijk eten!

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem