Paella

Ingrediënten:

400 gram paellarijst

500 gram kippendijfilet

200 gram chorizo, ontveld

3 eetlepels olijfolie

2 paprika’s (neem verschillende kleurtjes)

4 teentjes knoflook

125 ml droge witte wijn

1 liter kippenbouillon

Zakje paellakruiden (of gebruik een plukje saffraan + theelepel paprikapoeder)

100 g doperwten (uit diepvries, ontdooid)

6 tomaten

1 eetlepel fijngehakte verse peterselie

1 citroen

 

Bereidingswijze:
Was de rijst goed en laat uitlekken. Snijd de kip in kleine stukjes en bestrooi met zout en peper. Snijd de chorizo in dikke plakken.

Verhit de olijfolie in de paella pan en braad de kip rondom aan. Schep op een bord en zet opzij. Doe nu de plakken chorizo in de pan en bak 2 minuten

Snijd ondertussen de paprika in stukjes en pers of hak de knoflookteentjes. Voeg toe aan de chorizo en bak alles nog 3-4 minuten onder regelmatig omscheppen, tot de paprika zacht begint te worden.

Doe de rijst erbij en ‘rooster’ die al omscheppend enkele minuten. Schenk de wijn erbij en laat tot de helft inkoken. Voeg dan de bouillon en de paellakruiden (of saffraan en paprikapoeder) toe. Breng het geheel aan de kook, leg de stukjes kip weer in de pan en zet het vuur lager. Laat alles 15 minuten sudderen, onder af en toe omscheppen.

Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd in stukjes. Voeg de doperwten en tomaten toe en verwarm alles nog 10 minuten op laag vuur; schep het geheel af en toe om. Haal als de rijst net gaar is de pan van het vuur en laat hem een paar minuten staan. Schept de paella op je bord en strooi de peterselie over de paella.

Smakelijk eten!

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem