Paella

Ingrediënten:

  • 400 gram paellarijst
  • 500 gram kippendijfilet
  • 200 gram chorizo, ontveld
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 paprika’s (neem verschillende kleuren)
  • 4 teentjes knoflook
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • Zakje paellakruiden (of gebruik een plukje saffraan + 1 theelepel paprikapoeder)
  • 100 gram doperwten (uit de diepvries, ontdooid)
  • 6 tomaten
  • 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

Was de rijst goed en laat uitlekken. Snijd de kip in kleine stukjes en bestrooi met zout en peper. Snijd de chorizo in dikke plakken.

Verhit de olijfolie in de paellapan en braad de kip rondom aan. Schep de kip op een bord en zet apart. Doe nu de plakken chorizo in de pan en bak ze 2 minuten.

Snijd ondertussen de paprika in stukjes en pers of hak de knoflook. Voeg de paprika en knoflook toe aan de chorizo en bak alles nog 3-4 minuten onder regelmatig omscheppen, totdat de paprika zacht begint te worden.

Voeg de rijst toe en ‘rooster’ deze al omscheppend enkele minuten. Schenk de wijn erbij en laat deze tot de helft inkoken. Voeg dan de bouillon en de paellakruiden (of saffraan en paprikapoeder) toe. Breng het geheel aan de kook, leg de stukjes kip weer in de pan en zet het vuur lager. Laat alles 15 minuten sudderen, af en toe omscheppend.

Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd ze in stukjes. Voeg de doperwten en tomaten toe en verwarm alles nog 10 minuten op laag vuur; schep het geheel af en toe om. Haal de pan van het vuur wanneer de rijst net gaar is en laat hem een paar minuten staan.

Schep de paella op je bord en strooi de peterselie erover.

Smakelijk eten!

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.    
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 4.4 sterren
5 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.