Orzo met Romescosaus en gehaktballetjes

Ingrediënten:

300 gr gehakt

1 ei

1 el olijfolie

30 gr panko of 60 gr paneermeel

40 gr parmezaanse kaas geraspt

1 tl knoflookpoeder

170 gr orzo

1 bol mozerella

1 handje basilicum en of peterselie

halve pot gegrilde paprika's

half blik tomatenblokjes

sap van een halve citroen

30 gr amandelmeel

 

Bereidingswijze:
Doe het gehakt in een kom met daarbij de panko, olijfolie, parmezaanse kaas, ei, knoflookpoeder en peper en zout en meng alles goed door. Maak hier kleine gehaktballetjes van. Pureer in een beker of kom de gegrilde paprika's, tomatenblokjes, citroensap en amandelmeel tot een glad mengel en meng dit met de orzo. Verdeel vervolgens het orzo mengel in de Omnia oven. Wij gebruikte de lage vorm incl. siliconen bakvorm. als laatste de gehaktballetjes erop. 5 min hoog vuur 30 min laag vuur mozzarella toevoegen 5 min laag vuur. Bij het opdienen de basilicum blaadjes erover scheuren en smikkelen maar!

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem