
Ingrediënten:
- 300 g gehakt
- 1 ei
- 1 eetlepel olijfolie
- 30 g panko (of 60 g paneermeel)
- 40 g parmezaanse kaas, geraspt
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 170 g orzo
- 1 bol mozzarella
- 1 handje basilicum (of peterselie)
- Halve pot gegrilde paprika’s
- Half blik tomatenblokjes
- Sap van een halve citroen
- 30 g amandelmeel
Bereidingswijze:
Doe het gehakt in een kom en voeg de panko, olijfolie, parmezaanse kaas, ei, knoflookpoeder, peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar en vorm kleine gehaktballetjes.
Pureer de gegrilde paprika’s, tomatenblokjes, citroensap en amandelmeel in een blender of met een staafmixer tot een glad mengsel.
Meng het paprikamengsel met de orzo.
Verdeel het orzo-mengsel in de Omnia-oven (wij gebruikten de lage vorm met de bijgeleverde siliconen bakvorm).
Leg de gehaktballetjes bovenop het orzo-mengsel en zet de oven op hoog vuur voor 5 minuten. Zet daarna het vuur lager en bak nog 30 minuten.
Voeg de mozzarella toe en bak nog 5 minuten op laag vuur.
Serveer het gerecht en scheur de basilicumblaadjes erover.
Smakelijk eten!
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties