Risotto met buffelmozzarella

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 g verse basilicum
  • 3 stengels bleekselderij
  • 3 tomaten
  • 150 g risottorijst
  • 125 g buffelmozzarella
  • 25 g pecorino of parmezaanse kaas
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Bereid de bouillon.

Snipper de ui en pers de knoflook (of snijd fijn). Hak de basilicumblaadjes grof. Snijd de bleekselderij in dunne halve boogjes.

Verhit ½ eetlepel olijfolie per persoon in een pan met deksel op middellaag vuur. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij en 2 eetlepels water per persoon toe. Roerbak de groenten 5 minuten op laag vuur, of totdat ze zacht zijn.

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en zet apart.

Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak al roerend 1 minuut.

Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pan met deksel en laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe.

Roer de blokjes tomaat door de risotto. Voeg de overige bouillon toe en laat de risottokorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is, maar nog een lichte bite vanbinnen heeft. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.

Haal de pan van het vuur. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en roer samen met de helft van de basilicum door de risotto. Voeg vervolgens de helft van de geraspte pecorino of parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 2 minuten afgedekt staan.

Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de overige kaas. Garneer ten slotte met de rest van de basilicum.

Smikkelen maar!

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.    
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 3.5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.