Risotto met buffelmozzarella

Ingrediënten:

1 ui

2 knoflooktenen

5g verse basilicum

3 stengels bleekselderij

3 tomaten

150g risottorijst

125g buffelmozzarella

25g pecorino of parmezaanse kaas

500ml groentebouillon

1 el olijfolie

Peper en zout

 

Bereidingswijze:
Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de basilicumblaadjes grof. Snijd de bleekselderij in dunne halve boogjes. Smelt ½ el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middellaag vuur en voeg de ui, knoflook, bleekselderij en 2 el water per persoon. Roerbak de groente 5 minuten op laag vuur, of tot ze zacht zijn.

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en bewaar apart. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak al roerend 1 minuut.

Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pan met deksel en laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe.

Roer de blokjes tomaat door de risotto. Voeg de overige bouillon toe en laat de risottokorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten.

Haal de pan van het vuur. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en roer samen met de helft van de basilicum door de risotto. Voeg vervolgens de helft van de geraspte pecorino of parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 2 minuten afgedekt staan.

Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de overige kaas. Garneer ten slot met de overige basilicum.

 

Smikkelen maar!  

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 0 sterren
0 stemmen