Koolraap tagliatelle met zalm

Ingrediënten:

  • 2 mootjes zalm
  • 50 g doperwten
  • 400 g koolraap tagliatelle
  • 200 ml kookzuivel (AH)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie (voor bakken)

Bereidingswijze:

Breng water aan de kook voor de tagliatelle. Verhit ondertussen een koekenpan met olijfolie.

Bestrooi de zalm met een beetje peper en zout en bak deze kort aan beide kanten tot ze knapperig is. Haal de zalm uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en zet apart.

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snipper de ui en pers de knoflook. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan die je net voor de zalm hebt gebruikt, samen met de gedroogde dragon. Bak dit totdat de ui glazig is.

Voeg de citroenrasp toe en blus af met het citroensap.

Voeg de kookzuivel en een beetje kookvocht van de pasta toe. Verkruimel het bouillonblokje erbij en roer goed door. Breng op smaak met peper.

Voeg de doperwten toe en laat de saus even pruttelen. Voeg dan de helft van de Parmezaanse kaas toe.

Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Roer goed door totdat de saus wat indikt en goed aan de pasta blijft plakken.

Schep de pasta in een diep bord, leg de zalm erop en maak af met de resterende Parmezaanse kaas.

Smikkelen maar!

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.    
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.