Griekse hartige taart

Ingrediënten:

4 of 5 velletjes hartig taartdeeg

2 eetlepels crème fraîche

1 flinke rode ui

2 rode puntpaprika's

3 eitjes

1 dikke plak feta kaas

bakspray of boter

peper,

Italiaanse kruiden

 

Bereidingswijze:

Wij starten altijd als eerste met het snijwerk. De ui en rode puntpaprika's in blokjes, deze kunnen bij elkaar in een kommetje. Vervolgens snijden we het blok feta kaas in kleine blokjes en deze bewaren we apart. We kloppen de 3 eitjes los in een kom en voegen peper en Italiaanse kruiden toe. Ook voegen we 2 eetlepels crème fraîche toe en kloppen dit alles goed door elkaar. Wij gebruiken de siliconen bakvorm in de omnia. We spuiten de bakvorm licht in met bakspray en bekleden hem vervolgens met het taartdeeg. Zorg dat alle randjes bedenkt zijn, een beetje overlap is niet erg. We verdelen het paprika en uien mengsel voor de helft over de vorm, dan de helft van de feta kaas en doen dit nogmaals. We drukken het een beetje aan en schenken als laatste het ei/crème fraîche mengsel erover.

Wij hebben de eerste 5 minuten op hoog vuur gezet en vervolgens nog een klein uurtje op laag vuur. (dat is langer dan we in ons filmpje benoemen, ons kookpitje stond namelijk buiten waardoor het wat langer nodig had)

Smakelijk eten!

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem