
Ingrediënten:
- 4 of 5 velletjes hartig taartdeeg
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 flinke rode ui
- 2 rode puntpaprika’s
- 3 eieren
- 1 dikke plak fetakaas
- Bakspray of boter
- Peper
- Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
Begin met het snijwerk. Snijd de ui en de rode puntpaprika’s in blokjes en doe deze in een kommetje.
Snijd de fetakaas in kleine blokjes en bewaar apart.
Klop de 3 eieren los in een kom en voeg peper en Italiaanse kruiden toe. Voeg vervolgens de 2 eetlepels crème fraîche toe en klop alles goed door elkaar.
We gebruiken de siliconen bakvorm in de Omnia. Spuit de bakvorm licht in met bakspray of vet in met boter, en bekleed de vorm met het taartdeeg. Zorg ervoor dat de randjes goed bedekt zijn; een beetje overlap is niet erg.
Verdeel de helft van het paprika-ui mengsel over de bakvorm, gevolgd door de helft van de fetakaas. Herhaal dit met de resterende paprika, ui en feta.
Druk het mengsel een beetje aan en schenk het eimengsel er als laatste overheen.
Zet de Omnia eerst 5 minuten op hoog vuur en daarna nog een klein uurtje op laag vuur (de bereidingstijd kan variëren, afhankelijk van de temperatuur van je kookpit).
Smakelijk eten!
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties