Aspergesalade

Ingrediënten:

  • 500 g witte asperges
  • 1 zakje rucola-melange sla
  • 100 g gegrilde beenham (wij gebruikten boterhamvlees)
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels kookzuivel
  • 3 eetlepels friteslijn/mayonaise
  • Scheutje balsamicoazijn
  • Scheutje sojasaus
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Schil de asperges goed rondom (2 keer in de rondte). Kook de asperges vervolgens 3 minuten en laat ze goed uitlekken.

Kook de eieren 5 minuten voor een zacht resultaat.

Maak ondertussen de dressing: meng de friteslijn (of mayonaise), balsamicoazijn, kookzuivel, peper en zout tot een glad mengsel.

Doe de rucola in een kom. Snijd de beenham in kleinere plakjes en verdeel deze over de sla.

Verhit een koekenpan en bak de asperges 4 tot 5 minuten. Blus de asperges op het einde af met een scheutje sojasaus.

Verdeel de asperges over de sla, snijd de eieren in partjes en verdeel deze over de salade. Druppel de dressing erover.

Eet smakelijk!

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.    
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 4 sterren
4 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.