Brusselse wafels

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 350 ml melk
  • 350 ml lauwwarm water
  • 20 g verse gist
  • 425 g zelfrijzende bloem
  • 75 g kristalsuiker (als je likeur en rozijnen gebruikt) of 100 g kristalsuiker (zonder toevoeging van likeur en rozijnen). Je kunt de suiker naar smaak aanpassen.
  • 125 g boter
  • 1 eetlepel olijfolie

Extra toevoeging mogelijk:

  • 1 zakje (250 g) rozijnen
  • 300 ml Spaanse likeur

Bereidingswijze:

Laat de rozijnen een nacht wellen in de likeur.

Splits de eieren in twee mengkommen. Klop de dooiers los en voeg de melk en de gist toe. Roer alles goed door en voeg daarna het lauwwarme water toe. Meng vervolgens de bloem en suiker erdoor en roer het beslag goed door.

Smelt de boter op het vuur, laat deze een beetje afkoelen en meng voorzichtig door het beslag.

Klop de eiwitten stijf en meng deze voorzichtig door het beslag.

Laat het beslag zo’n 20 minuten rijzen.

Meng op het laatste moment de rozijnen en de overgebleven likeur door het beslag.

Vet het wafelijzer in met wat olie en zet het op de hoogste stand. Bak de wafels goudbruin.

Smakelijk eten!

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.    
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 3.8333333333333 sterren
6 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.