Chinese kippensoep

Benodigdheden voor 8 koppen soep:

  • 2 x AH bouillon kip (met kipstukjes)
  • 250 gr peultjes
  • 125 gr tauge
  • 200 gr fijngesneden prei
  • 4 eieren
  • scheutje melk
  • 10 gr bakboter 
  • 2 scheutjes ketjap manis
  • sambal oelek naar smaak

 

Bereidingswijze:

Doe de potjes kipbouillon in een soeppan en voeg vervolgens zes potjes water toe. Breng dit langzaam aan de kook.

Smelt intussen de boter in een koekenpan. Kluts het ei met een scheutje melk en een scheutje ketjap, en bak er een dunne omelet van. Snijd de omelet daarna in reepjes.

Zodra de soep kookt, voeg je de peultjes toe. Laat dit 2 minuten meekoken. Voeg vervolgens de prei toe, en na nog eens 2 minuten de taugé en de omeletreepjes. Roer alles goed door en breng de soep op smaak met een laatste scheutje ketjap.

Schep de soep op en serveer eventueel met een beetje sambal oelek naar smaak.

Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per portie:

Kcal: 103
Kh: 8,3 gram
Vet: 5,1 gram
Eiwitten: 7,5 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 0 sterren
0 stemmen