Parelcouscous salade

 

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 150 Parelcouscous
  • 1 knoflookteen
  • 2 portobello's
  • handje snoeptomaatjes
  • 50 gram groene pesto (AH huiswerk glazen potje)
  • 2 stuk tartaar
  • 85 gram rucola
  • 1 bouillonblokje
  • 3x een kleine hoeveelheid olijfolie (2x spray per hoeveelheid)
  • 2 tl zwarte balsamicoazijn
  • peper en zout 

 

Bereidingswijze:

Breng 300 ml water per persoon aarde kook in een pan met deksel. Verkruimel hierin het bouillonblokje en kook vervolgens de parelcouscous hierin volgens de instructies van de verpakking. Giet af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. Maak de knoflookteen schoon. Snijd de Portobello in plakken en de snoeptomaatjes doormidden. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, pers de knoflook in de pan, voeg de Portobello toe en wat zout en peper en roerbak het geheel 5 a 6 minuten. Meng ondertussen in een kom de groene pesto, een beetje olijfolie en de zwarte balsamicoazijn tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Doe de Portobello in de kom met de dressing. Bak vervolgens in de koekenpan de tartaar 2 tot 4 minuten per kant. Bestrooi met een beetje peper en zout. Voeg vervolgens aan de kom ook de snoeptomaatjes, rucola en parelcouscous toe. Meng dit geheel goed door elkaar. Verdeel de parelcouscous of de borden/kommetjes en leg hierop de tartaar. Smakelijk eten! 

 

Voedingswaarde:

Kcal: 599
Kh: 73,2 gram
Vet: 18,8 gram
Eiwitten: 35 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.