Benodigdheden:
- 25 gram boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 grote of 2 kleine venkelknollen, dun gesneden
- 150 gram risottorijst
- 400 ml groentebouillon
- 50 ml crème fraîche
- 150 gram gorgonzola, verbrokkeld
- Paar takjes platte peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui en venkel ongeveer 10 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak tot de rijst glazig is. Voeg de bouillon en crème fraîche toe en roer kort door. Schep de risotto in een overschaal. Dek af met aluminiumfolie en bak ongeveer 25 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met de gorgonzola en peterselie. Smakelijk eten!
Voedingswaarde:
Kcal: 375
Kh: 33 gram
Vet: 22 gram
Eiwitten: 11 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)